Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Κούλουμα με τσουχτερό κρύο και χιόνια

Συνοδεία τσουχτερού κρύου και χιονοπτώσεων θα γίνει ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας, καθώς η ΕΜΥ προβλέπει σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή μεταβολή με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές αρχικά της βόρειας χώρας και μέχρι το βράδυ και της κεντρικής. Χιονοπτώσεις προβλέπονται και στις νησιωτικές περιοχές.

Το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη οι χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Ειδικότερα για την Αττική, το βράδυ της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια του νομού. Την Τρίτη και την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Σταδιακή ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι τη Δευτέρα στο βόρειο Αιγαίο και την Τρίτη και στο υπόλοιπο Αιγαίο φτάνοντας τα 9 και τοπικά τα 10 μποφόρ.

Την Τρίτη αναμένεται οι χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια να εξασθενήσουν, αλλά κατά τόπους θα σημειωθεί ισχυρός παγετός. Ωστόσο, στα ανατολικά και τα νότια οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη ακόμη και σε νησιωτικές περιοχές.



www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου