Όλες γνωρίζουν ότι τα ψάρια είναι η πιο υγιεινή και θρεπτική τροφή. Μάλιστα η σύγχρονη τάση επιβάλλει να τρώμε ψάρια τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.
Πιο παλιά οι περισσότερες από εσάς ισχυριζόσασταν ότι δεν μπορούσατε να μαγειρεύετε τόσο συχνά ψάρι είναι γιατί δεν ξέρατε, ή δεν μπορούσατε να τα καθαρίσετε καλά. Τώρα όμως που τα περισσότερα ιχθυοπωλεία, ή σούπερ μάρκετ σας τα δίνουν καθαρισμένα, προβάλλετε ως δικαιολογία ότι δεν ξέρετε να ξεχωρίζετε τα φρέσκα από τα μπαγιάτικα.
Διαβάστε λοιπόν τις οδηγίες που έδωσε ο καθηγητής ιχθυολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Γεώργιος Φώτης και αφήστε τις δικαιολογίες
-Το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει για αυτό πάντα προσέχουμε τα μάτια των ψαριών να είναι «ζωηρά» και όχι άσπρα γιατί αυτό σημαίνει ότι ήταν κατεψυγμένα και τα αποψύξανε και μετά παρατηρούμε τα βράγχια να έχουν το κόκκινο χρώμα του αίματος.
-Η σάρκα του ψαριού πρέπει να είναι συμπαγής, τόσο ώστε, αν την πατήσουμε με το δάκτυλο, να μην μείνει το αποτύπωμα.
-Δείτε αν το ψάρι έχει στην επιφάνειά του υπερβολική ποσότητα βλέννας, γιατί αυτό δείχνει ότι την παρήγαγε με σκοπό να προστατευτεί από το μολυσμένο περιβάλλον στο οποίο ζούσε.
http://www.zougla.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου